User Researcher – Health Telemonitoring

Apply before 30 Sep 2022

De coronapandemie bracht digitale gezondheidszorg in een stroomversnelling. Bij SMIT werken we reeds sinds 2008 op dit thema. Bij de ontwikkeling van innovatieve digitale toepassingen in de gezondheidszorg richten wij ons voornamelijk op de sociale factoren van technologiegebruik en -adoptie. We maken als team deel uit van het innovatieproces en geven advies over de vereisten van nieuwe toepassingen. Om deze te kunnen opstellen werken we in ons onderzoek nauw samen met de patiënten, hun naasten, en diverse gezondheidsprofessionals. Samen met hen bekijken we hoe deze oplossingen optimaal afgestemd kunnen worden op hun noden en verwachtingen. We werken hierbij op zowel lokale als Europese projecten. In ons team word jij mee verantwoordelijk om de verschillende onderzoeksfases tot een goed einde te brengen, waarbij je hands-on proactief aan de slag zal gaan. Daarnaast reflecteer je graag over onze bijdrage aan duurzame technologische oplossingen en hun impact op individueel en maatschappelijk niveau.

Voor deze vacature zijn we specifiek op zoek naar versterking van ons team voor een internationale studie genaamd SEURO. Met de nieuwe digitale gezondheid technologie die is ontwikkeld gaan we meten hoe het gebruik daarvan een invloed heeft op het managen van chronische aandoeningen. Jij gaat met ons 240 participanten includeren en opvolgen voor een half jaar. Jij bent iemand die graag in contact staat met participanten, het interessant vindt om met technologie te werken en nauwkeurig te werk gaat met zowel kwalitatieve en kwantitatieve datacollectie.

Taken:

• Installatie van de SEURO self-monitoring technologie en data collectie bij participanten
  • Schrijven van onderzoeksrapporten en het communiceren van onderzoeksresultaten.
  • Projectmanagement en rapportage
  • Organisatie en uitvoeren van kwantitatief (o.a. opstellen en analyseren van surveys, monitoring data) en kwalitatief onderzoek (o.a. onderzoeksdesign, uitvoeren van interviews, co-creatie sessies)
  • Bijdragen aan publicaties (peer-reviewed tijdschriftartikelen, hoofdstukken uit boeken) en het presenteren van onderzoeksbevindingen intern en aan de bredere academische gemeenschap

• Een stimulerende, dynamische en internationale werkomgeving met ondernemende jonge onderzoekers en ervaren onderzoekers om je te helpen groeien
  • De kans om innovatief onderzoek te doen dat theorie en praktijk combineert
  • Ondersteuning en begeleiding door ervaren senior onderzoekers
  • Een aantrekkelijk verloningspakket inclusief marktconforme voordelen
  • Een 6 maanden contract, met mogelijkheid tot verlenging
  • De mogelijkheid om een doctoraatstraject te starten kan worden besproken.

SMIT (Studies in Media, Innovation and Technology) is een onderzoekscentrum binnen de Faculteit Economie en Sociale Wetenschappen, vakgroep communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit Brussel. SMIT is ook een kern onderzoeksgroep in imec, wereldwijd één van de leidende onderzoekscentra op vlak van innovatie, ICT en nano-electronica. SMIT-onderzoek focust op digitale media, smart cities en smart health. Bij SMIT werken momenteel een 100-tal junior en senior onderzoekers. Onze kantoren zijn gelegen in Elsene op de VUB universiteitscampus, op wandelafstand van het station van Etterbeek.

Profiel:

• Een masterdiploma Sociale Wetenschappen, Psychologische of Pedagogische wetenschappen, Gezondheidswetenschappen of Gerontologie, Ontwerpwetenschappen. Of een soortgelijke studie met affiniteit voor technologie en/of gezondheid, bijvoorbeeld studies zoals Human-Technology-Interaction, Human-Computer-Interaction, Verpleegkunde en Vroedkunde.
  • Intrinsieke interesse in digitale technologie en gezondheid is een must. Ervaring in de zorg is een pluspunt.
  • Professionele ervaring in gebruikerstesten of productontwikkeling is een plus
  • Geïnteresseerd zijn om samen te werken met gezondheidsprofessionals en mensen uit kwetsbare doelgroepen
  • Vertrouwelijk kunnen omgaan met persoonlijke informatie
  • Interdisciplinaire mindset

Apply before 30 Sep 2022 by sending your CV and motivation to jobs@smitresearch.be .