Junior Onderzoeker – Vertrouwen in technologie

Apply before 31 Oct 2021

SMIT is op zoek naar 1 gedreven junior onderzoeker binnen de Data, Governance & Communities Unit. Dit team onderzoekt onder meer hoe we nieuwe innovaties en technologieën vorm kunnen geven vanuit de uitdagingen die er momenteel zijn op vlak van privacy, mobiliteit, leefmilieu en leefomgeving.

Je zal als junior onderzoeker werken op 1 project dat a) het vertrouwen van Vlaamse burgers in datakluizen onderzoekt en b) hoe het gebruik van data transparanter te maken. Het onderzoek bestaat uit verschillende componenten zoals literatuuronderzoek, opstellen en analyseren van vragenlijsten, en het afnemen van interviews met technologieontwerpers en andere stakeholders. Ook vertaal je de bevindingen in aanbevelingen voor de praktijk.

Taken:

• Organisatie en uitvoeren van kwantitatief en kwalitatief onderzoek.
  • Schrijven van onderzoeksrapporten en het communiceren van onderzoeksresultaten.
  • Dagelijks projectmanagement en rapportage aan projectcoördinator.
  • Werken aan publicaties (peer-reviewed tijdschriftartikelen, hoofdstukken uit boeken) en onderzoeksbevindingen intern en aan een bredere academische gemeenschap presenteren.

• Een stimulerende, leuke en internationale werkomgeving met ondernemende jonge onderzoekers en ervaren onderzoekers om je te helpen groeien.
  • De kans om innovatief onderzoek te doen dat theorie en praktijk combineert.
  • Aantrekkelijk verloningspakket met extralegale voordelen.
  • Een voltijds contract van onbepaalde duur.

SMIT (Studies on Media Innovation and Technology) is een onderzoekscentrum binnen de vakgroep communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit Brussel. SMIT is ook een onderzoeksgroep in imec, één van de leidende onderzoekscentra op vlak van innovatie, ICT en nano-electronica, wereldwijd. SMIT-onderzoek focust op media, smart cities en smart health. Bij SMIT werken momenteel een 100-tal junior en senior onderzoekers. Onze kantoren zijn gelegen in Elsene op de universiteitscampus, op wandelafstand van het station van Etterbeek.

Profiel

• Masterdiploma (of binnenkort afstuderen) in een relevant vakgebied (bijv. media en communicatiewetenschappen, psychologie, sociale wetenschappen, bedrijfskunde, bedrijfseconomie, management, of gelijkaardig) met uitstekende academische resultaten.
  • Intrinsieke interesse in gebruikersonderzoek en innovatieve technologieën is een must.
  • Analytisch denker met interdisciplinaire mindset vanuit een socio-technologisch perspectief.
  • Hands-on en proactief (bijv. goede planner, zelfstandig kunnen werken)
  • Sterke communicatieve vaardigheden het Nederlands en in het Engels (inclusief schrijfvaardigheid).
  • Basiskennis van kwantitatieve en kwalitatieve onderzoeksmethoden is een must.

Gelieve uw sollicitatie met volledig CV en motivatiebrief via e-mail te sturen aan Wim Cloots op jobs@smitresearch.be ten laatste op 31 oktober 2021.

Apply before 31 Oct 2021 by sending your CV and motivation to jobs@smitresearch.be .