Junior Onderzoeker – Businessmodellen Vlaams Smart Retail dashboard

Apply before 1 May 2022

Wil je graag een positieve bijdrage leveren aan het stadsleven, en een brug slaan tussen burgers, de privésector, overheid en de academische wereld in Brussel, Antwerpen en andere Vlaamse steden? Als onderzoeker naar smart city businessmodellen werk je mee aan het samenbrengen van mens, beleid, bedrijven en innovatie om oplossingen te vinden voor stedelijke uitdagingen.

SMIT is op zoek naar een junior businessmodel-onderzoeker binnen de Data and Cities Unit. Dit team onderzoekt onder meer hoe we nieuwe innovaties en technologieën vorm kunnen geven vanuit de uitdagingen die er momenteel zijn op in een stedelijke context op het vlak van mobiliteit, leefmilieu, economie, leefomgeving…

De onderzoeker werkt samen met het Vlaams agentschap voor innoveren en ondernemen aan een datagedreven beleid en het ontwerp van een Smart Retail Dashboard. Daarnaast brengt deze onderzoeker verschillende stakeholders samen om een samenwerkingsmodel en businessmodel te ontwikkelen. De evaluatie van het Smart

• Het uitwerken en valideren van verschillende realistische businessmodel scenario’s voor een Smart Retail dashboard in samenwerking met Vlaio.
  • Het bouwen van een samenwerkingsmodel met verschillende stakeholders (overheden en bedrijven)
  • Het uitvoeren van Living Lab om het Smart Retail Dashboard te testen en evalueren.
  • Het rapporteren en presenteren van de onderzoeksresultaten in (academische) publicaties en op diverse conferenties
  • Het ondersteunen van nieuwe onderzoeksvoorstellen (in o.a. het domein van smart cities) zowel lokaal, nationaal als internationaal

• Een dynamische en stimulerende werkomgeving met ondernemende jonge wetenschappers en ervaren senior stafleden in een internationale setting
  • Kwaliteitsvol, innovatief onderzoek naar toekomstgerichte diensten
  • Samenwerking met ervaren senior onderzoekers
  • Een voltijds contract, voor 1 jaar, vernieuwbaar

• Een masterdiploma heeft in handelsingenieur, TEW, Economie, Communicatiewetenschappen, Sociologie, Politieke Wetenschappen of voldoende professionele ervaring met businessmodellen, ICT, nieuwe media en innovatieve technologie;
  • Basiskennis heeft van kwalitatieve én participatieve onderzoeksmethoden;
  • Intrinsieke interesse heeft in innovatieve technologieën en business modellen;
  • Proactief is en zelfstandig kan werken;
  • Ervaring heeft met Project Management;
  • Goed kan netwerken;
  • Vloeiend is het Nederlands en het Engels.

SMIT (Studies on Media Innovation and Technology) is een onderzoekscentrum binnen de vakgroep communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit Brussel. SMIT is ook een onderzoeksgroep in imec, één van de leidende onderzoekscentra op vlak van innovatie, ICT en nano-electronica, wereldwijd. SMIT-onderzoek focust op media, smart cities en smart health. Bij SMIT werken momenteel een 100-tal junior en senior onderzoekers. Onze kantoren zijn gelegen in Elsene op de universiteitscampus, op wandelafstand van het station van Etterbeek, met satellietkantoren in Mechelen, Gent, Antwerpen.

Gelieve uw sollicitatie met volledig CV en motivatiebrief via e-mail te sturen aan Wim Cloots op jobs@smitresearch.be ten laatste op 01/05/2022.

Apply before 1 May 2022 by sending your CV and motivation to jobs@smitresearch.be .