Research group at imec & Vrije Universiteit Brussel

News

Tim Raats verwelkomd in nieuwe Raad van Bestuur Vlaams Audiovisueel Fonds

BRUSSEL, 17 januari 2018. De nieuwe Raad van Bestuur van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) bestaat uit Kenneth Taylor (voorzitter), Johan Swinnen, Greet Claes, Anne Chapelle, Anton Maertens, Tim Raats en Dirk Vanhegen. De Raad zal binnenkort nog worden uitgebreid met vier onafhankelijke bestuurders.

Het is de Algemene Vergadering van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) die de door de Vlaamse Regering voorgedragen leden van de nieuwe Raad van Bestuur benoemt.

Kersvers voorzitter Kenneth Taylor heeft ervaring in de audiovisuele creatiesector. Hij studeerde aan het RITCS en werkte vele jaren als regisseur voor film en televisie. Sinds 2010 is hij burgemeester van de Oost-Vlaamse gemeente Wichelen. “Verkozen tot voorzitter”, tweette Kenneth Taylor maandagavond. “De twee passies in mijn leven komen samen. Veel goesting om ervoor te gaan!”

Ook nieuw in de Raad van Bestuur zijn VUB-docent en onderzoeker Tim Raats en communicatie- en mediaconsultant Dirk Vanhegen. Van Anne Chapelle, Greet Claes, Anton Maertens en Johan Swinnen werd het mandaat verlengd.

Het VAF neemt afscheid van voorzitter Jeroen Depraetere en bestuursleden Paul Michel, Caroline Pauwels, Bert Schreurs en Claire Tillekaerts. De voormalige bestuurders werden eerder deze week in de bloemetjes gezet tijdens de nieuwjaarsreceptie van het VAF in het Huis van de Vlaamse Film. Bij die gelegenheid werd ook afscheid genomen van Pierre Drouot. Op 1 januari van dit jaar nam Erwin Provoost van hem de fakkel over als directeur-intendant van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF).