Research group at imec & Vrije Universiteit Brussel

News

ICT KMO informeert kmo’s over de Algemene Verordening Gegevensbescherming

Op 25 mei 2018 gaat de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) in, een Europese ‘wet’ die de omgang met persoonsgegevens reguleert. Ook kmo’s dienen hier rekening mee te houden en dat kan voor grote wijzigingen in de manier van werken leiden. ICT-KMO maakte een brochure op kmo’s wegwijs te maken in de nieuwe wetgeving.

ICT-KMO werkt aan het optimaal gebruik van ICT binnen kmo’s. Om kmo’s te versterken en te laten groeien, brachten ze nu de brochure over de AVG  voor kmo’s uit. Deze brochure helpt kmo’s om het belang van de nieuwe verordening voor het bedrijf te bepalen en te onderscheiden op welke verbeterpunten ze zich kunnen richten om persoonsgegevens beter te beschermen.

Welke info kunnen kmo’s verwachten in de brochure?

  • De gevolgen van de AVG op hun kmo
  • De kernbegrippen binnen de AVG-wet uitgelegd
  • De stappen die kmo’s zelf al kunnen ondernemen
  • Een zelftest: ‘Eerste hulp bij de AVG’
  • Extra informatie
  • Template voor een verwerkingsregister

“Werk je met persoonsgegevens, dan val je vanaf 25 mei onder de GDPR-regelgeving”, zegt Rob Heyman, Senior Researcher imec-SMIT. “In de brochure vind je een concreet stappenplan, praktische tips en contactgegevens van experten.”

“Controleer nu al welke persoonsgegevens je hebt binnen je onderneming”, is het advies van Rob Heyman. “Beveilig je databank zodat onbevoegden er niet aankunnen. En heb je echt alles nodig? Wis alle onnodige gegevens.”

Bekijk hier de brochure.

 

Over ICT-KMO

ICT-KMO is een onafhankelijk netwerk van intermediaire organisaties van zowel aanbod- als vraagzijde, zoals sectororganisaties, beroepsverenigingen, collectieve centra, kenniscentra en opleidingsinstellingen die betrokken zijn bij het realiseren van initiatieven (sensibilisering, ondersteuning, onderzoek …) rond optimaal gebruik van ICT binnen kmo’s.