Projectcoordinator- onderzoeker retail & smart cities

Apply before 31 Jul 2019

Projectcoordinator- onderzoeker retail & smart cities

Hoe kunnen smart cities de lokale handel en retail ondersteunen. Hoe kan een overheid of de handelaar nuttig gebruik maken van (real-time) data-stromen? Welke diensten kunnen op bestaande (smart city)data gebouwd worden die burger en handelaar dichter bij mekaar brengen?

SMIT is op zoek naar een gedreven projectcoordinator- onderzoeker binnen zijn data & society team. Dit team onderzoekt onder meer hoe we nieuwe innovaties en technologieën en de daaruit volgende datastromen vorm kunnen geven vanuit de uitdagingen die er momenteel zijn op vlak van mobiliteit, leefmilieu, leefomgeving… Slimme verkeerslichten, overstromingsdetectie, slimme straatverlichting zijn enkele van de projecten waar we aan werken.

Als projectcoordinator, -onderzoeker werk je in eerste instantie mee aan een project rond smart city retail. Dit project heeft als doel om, in samenwerking met partners, een (real-time) smart retail data-dashboard uit te bouwen dat relevante informatie mbt de activiteiten in de (handels)kern van een stad verzamelt. Het samenbrengen van deze data en deze ter beschikking stellen moet toelaten om een gefundeerd en gericht (retail) beleid en/of specifieke acties uit te werken en deze vervolgens op een permanente wijze te monitoren

Jouw taak als projectcoordinator -onderzoeker binnen dit project bestaat onder meer uit:

• De projectcoordinatie en -opvolging van het project
  • De interface tussen de diverse partijen (industrie, handel en overheid)
  • Het bepalen van een problem & market fit scan
  • Het in kaart brengen van de waardeketen
  • Identificeren en valideren van duurzame business modellen (voor een smart retail dashboard)
  • Het rapporteren en presenteren van de onderzoeksresultaten in (academische) publicaties en op diverse conferenties

• Een dynamische en stimulerende werkomgeving met ondernemende jonge wetenschappers en ervaren senior stafleden in een internationale setting
  • Kwaliteitsvol, innovatief onderzoek naar toekomstgerichte diensten
  • Samenwerking met ervaren senior onderzoekers
  • Een voltijdse, hernieuwbare arbeidsovereenkomst voor één jaar

• Een masterdiploma of PhD heeft in Communicatiewetenschappen, Handelswetenschappen, Economie Sociologie, Politieke Wetenschappen, Sociale wetenschappen, of voldoende relevante ervaring;
  • Affiniteit heeft met de retailsector;
  • Kennis heeft over businessmodelering en waardeketens;
  • Als goede netwerker de nodige contacten kan leggen en die in een opportuniteit weet te valoriseren;
  • Uitstekende geschreven en gesproken kennis van het Engels;

SMIT (Studies on Media Innovation and Technology) is een onderzoekscentrum binnen de vakgroep communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit Brussel. SMIT is een core group in imec, één van de leidende bedrijven op vlak van innovatie, ICT en nano-electronics wereldwijd. SMIT-onderzoek focust op media, smart cities en smart health. Bij SMIT werken momenteen een 80-tal junior en senior onderzoekers. Onze kantoren zijn gelegen in Elsene op de universiteitscampus, op wandelafstand van het station van Etterbeek.

Gelieve uw solliciatie met volledig CV en motivatiebrief via e-mail te sturen aan jobs@smitresearch.be voor 31/07/2019. Voor vragen kun je contact opnemen met Shenja.vandergraaf@imec.be

Apply before 31 Jul 2019 by sending your CV and motivation to jobs@smitresearch.be .