Project management van educatieve programma’s bij SMIT – Organisatie, communicatie, marketing en planning van educatieve programma’s

Apply before 20 Jul 2018

Waar

SMIT (Studies on Media Innovation and Technology) is een onderzoekscentrum binnen de vakgroep communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit Brussel. SMIT is een core group in imec, één van de leidende bedrijven op vlak van innovatie, ICT en nano-electronics wereldwijd. SMIT-onderzoek focust op media, smart cities en smart health. Bij SMIT werken momenteen een 80-tal junior en senior onderzoekers. Onze kantoren zijn gelegen in Elsene op de universiteitscampus, op wandelafstand van het station van Etterbeek.

Jobomschrijving

SMIT is op zoek naar een project manager van twee nieuwe, strategische projecten, waarbij telkens een educatief programma wordt opgezet. Het eerste project is een postgraduaatsopleiding die aan professionals uit de mediasector wordt aangeboden. Het tweede project is een educatief programma over data-wijsheid dat aan middelbare scholen wordt aangeboden. De inhoud van deze programma’s wordt uitgewerkt door de onderzoekers van SMIT. De projectmanager zorgt ervoor dat alles organisatorisch in goede banen wordt geleid.

• Praktische organisatie en jaarplanning van het postgraduaat in media economics.
  • Planning en opvolging van het SMIT-smart education programma voor scholen.
  • Marketing en externe communicatie.
  • Externe communicatie met internationale experten, scholen, studenten.
  • Interne communicatie met professoren en onderzoekers.
  • Onderhoud van website en andere online platformen.

SMIT biedt:

• Een dynamische en stimulerende werkomgeving in het hart van Europa.
  • De mogelijkheid om samen te werken met een team van gemotiveerde onderzoekers enmet externe stakeholders (in beleid, onderwijs, industrie en middenveld).
  • De opportuniteit om 2 prioritaire projecten, waarvoor veel publieke belangstelling is, praktisch en strategisch in goede banen te leiden.
  • Een flexibele werkomgeving waarin er ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en carrièreplanning.
  • Een competitief salaris en goede bijkomende voorwaarden.

SMIT zoek naar een profiel dat voldoet aan de volgende vereisten:

• Professionele of academische bachelor in een relevante discipline. (communicatiemanagement, communicatiewetenschappen, economische wetenschappen, event-en projectmanagement, marketing, …).
  • Vlot (mondeling en geschreven) in Nederlands en Engels.
  • Beheersing van gangbare computerprogramma’s zoals Word, Excel, Powerpoint, … en in staat om met online webplatformen om te gaan.
  • Interesse in en kennis van organisatie van events, interne en externe communicatie, en projectmanagement.
  • Nauwgezet, georganiseerd, communicatievaardig en stressbestendig.

Ervaring is niet vereist, zelfstandig kunnen werken en een flexibele opstelling wel. Dit is geen onderzoeksprofiel. De focus van de taak ligt op organisatie, planning, communicatie, marketing, enz.

Apply before 20 Jul 2018 by sending your CV and motivation to Karen.Donders@vub.be .