Prof. Pieter Ballon aangeduid als Brussels Smart City Ambassador!
4/05/2016
Eerste succesvolle editie van Brussels Smart City Event

De Brusselse Staatssecretaris bevoegd voor Digitalisering, Bianca Debaets, heeft officieel aangekondigd dat iMinds-directeur en VUB professor Pieter Ballon aangeduid is als allereerste Brussels Smart City Ambassador. Dat gebeurde tijdens het eerste Brussels Smart City Event in Tour & Taxis. Bijna 1000 Brusselaars kwamen er bijeen om te luisteren en mee na te denken over het Smart city beleid van het Brussels Gewest.“Pieter Ballon is de ideale Smart City ambassadeur voor ons gewest”, aldus Staatssecretaris voor Digitalisering Bianca Debaets. “Ballon is een absolute autoriteit op het vlak van Smart City. In zijn meest recente boek ‘Smart Cities’ prijst hij de Smart City en waarschuwt tegelijk voor de gevaren ervan. We zijn blij dat we een academicus van zijn niveau hebben binnengehaald om het Brussels gewest bij te staan met onafhankelijk advies en zijn inzichten”.

Pieter Ballon zal zijn ambassadeurschap zo concreet mogelijk proberen in te vullen. “Ik ben vereerd dat het Brussels Gewest mij aanduidt als Brussels Smart City Ambassador. Ik ga mijn ervaring en internationale contacten inzetten om van Brussel een Smart City te maken waar de Brusselaars door het intelligent gebruik van nieuwe technologie meer levenskwaliteit kunnen krijgen”, aldus Pieter Ballon.

Op de eerste editie van het Brussels Smart City Event in Tour & Taxis waren zo’n 1000 Brusselaars bijeen. Ook een dertigtal Brusselse start-ups (waaronder Youthtalks en Freeedrive) stelden zichzelf aan het grote publiek voor. Het evenement was op voorhand volgeboekt.

“Ik ben heel blij dat mensen weer massaal komen opdagen op grote evenementen. Dat toont dat de Brusselaars de rug hebben gerecht na de terreuraanslagen. We gaan met de Brusselse regering van Brussels Smart City een sterk merk maken. Ook Brussels Smart City kan bijdragen aan het opwaarderen van het imago van onze hoofdstad”, aldus nog Bianca Debaets. Het is de bedoeling om elk jaar een groot publieksevent in Brussel te organiseren rond Smart City. De volgende editie vindt plaats in 2017.

Het Brussels Smart City Event is een initiatief van Brussels Staatssecretaris voor Digitalisering Bianca Debaets en wordt georganiseerd door het CIBG (Centrum voor Informatica voor het Brusselse Gewest).

Created by Juan Vasquez on 4/05/2016